Loading...

Ιδέες και λύσεις απο την Ecomarket

Tips για τις σακούλες σκούπας!

σκούπαΜήπως η σκούπα σας δεν αποδίδει συμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή; Με αυτά τα απλά tips θα διορθώσετε το πρόβλημα και παράλληλα θα κάνετε το σπίτι να μυρίζει σαν καινούργιο! (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Οργανώστε το ψυγείο κι εξοικονομήστε χρήματα!

παλαιό ψυγείοΜήπως η εικόνα του ψυγείου σας θυμίζει κάπως έτσι; Σακούλες με φρούτα και λαχανικά που έχουν μαραζώσει κυριολεκτικά έχοντας … μείνει για δεύτερη εβδομάδα στο ψυγείο, μαϊντανός και άνηθος με μισά κίτρινα, μισά πράσινα φύλλα, δυο τρία τάπερ, με φαγητά που μαγειρεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες και δεν πρόκειται να καταναλωθούν ποτέ, ένα μπουκάλι γάλα με ημερομηνία που έχει λήξει να πιάνει μια παραπάνω θέση στην πόρτα ή το ράφι του ψυγείου! (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Γιατί να ανακυκλώσω ηλεκτρικές συσκευές;

 Η ανακύκΑνακύκλωση Συσκευώνλωση ηλεκτρικών συσκευών είναι σημαντική τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής μας όσο για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της υγείας μας, την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών  πόρων, καθώς και προστιθέμενη αξία σε υλικά και τελικά καταναλωτικά προϊόντα. (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Ηλεκτρική σκούπα. Για να μη σας ρουφάει το πορτοφόλι

Ηλεκτρική σκούπα. Για να μη σας ρουφάει το πορτοφόλΗ ηλεκτρική σκούπα είναι ένας πραγματικός κι αφοσιωμένος βοηθός για τη καθαριότητα του σπιτιού. Όμως τι γίνεται με την οικονομία; Να διαλέξτε μια δυνατή σκούπα με πολλά watt που είναι εξαιρετικά αποτελεσματική αλλά κι αχόρταγη όσον αφορά τη κατανάλωση ρεύματος ή να προτιμήσετε μια λιγότερο δυνατή κι επομένως λιγότερο λαίμαργη; (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Ψαλίδι στον λογαριασμό της ΔΕΗ

Ψαλίδι στον λογαριασμό της ΔΕΗΟ λογαριασμός της ΔΕΗ κοστολογεί τη κατανάλωση κλιμακωτά. Έτσι, σταματώντας την αλόγιστη σπατάλη μπορούμε να δούμε ουσιαστική διαφορά στο λογαριασμό. (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Πώς να διορθώσετε ένα πλυντήριο ρούχων που "χορεύει"

πλυντήριο ρούχωνΤο πλυντήριο ρούχων σας έχει μετατραπεί σε ένα επίδοξο χορευτή που λικνίζεται στους ρυθμούς του πλυσίματος; Το πιθανότερο, κάποιο από τα πόδια του να μην πατάει καλά στο πάτωμα. (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Θερμοσίφωνας. Κάντε τον σύμμαχο.

ΘερμοσίφωναςΤο ζεστό νερό δεν θα έπρεπε να είναι πολυτέλεια. Όμως τον τελευταίο καιρό έχουμε αναγκαστεί όλοι μας να κάνουμε πολλές θυσίες. Το 25% του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ενός συνηθισμένου νοικοκυριού αφορά συνήθως τη χρήση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα! (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Μικρές αλλαγές για μεγάλη οικονομία

Μικρές αλλαγές για μεγάλη οικονομίαΗ ηλεκτρική ενέργεια είναι παντού, όπου και όποτε τη χρειαζόμαστε - κι έτσι είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε από πού προέρχεται, αλλά και πόσο κοστίζει.
Μερικές απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές. (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Φίλτρο νερού

Φίλτρο νερούΤο φίλτρο νερού κατακρατεί διάφορες ουσίες, άλατα και μικρόβια. Όμως αν δεν το αλλάζουμε συχνά, το νερό καταλήγει να είναι χειρότερης ποιότητας από ότι χωρίς τη χρήση του φίλτρου, γιατί απλά όλες οι συσσωρευμένες ουσίες που ξεχειλίζουν στο βρώμικο φίλτρο ξαναγυρνάνε στο νερό. (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Αχ αυτό το σιδέρωμα!
Αχ αυτό το σιδέρωμα!Προγραμμάτισε μία μέρα της εβδομάδας για το σίδερο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αναβοσβήνει η συσκευή κάθε μέρα.
(διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές ανακυκλώνονται;
 
Ποιες ηλεκτρικές συσκευές ανακυκλώνονταιΌπως δεν πρέπει να πετάμε στα σκουπίδια χαρτιά, πλαστικά, γυάλινα μπουκάλια και τα αλουμινένια κουτάκια, έτσι δεν πρέπει να πετάμε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.(διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

 

Το άδειο ψυγείο …της κρίσης

Το άδειο ψυγείο …της κρίσηςΤο άδειο ψυγείο ή ο άδειος καταψύκτης, είναι σίγουρα ένα στενάχωρο θέαμα. Το ξέρετε όμως ότι ταυτόχρονα είναι και σπατάλη ενέργειας; Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, όσο περισσότερο γεμάτο είναι ένα ψυγείο ή ένα καταψύκτης τόσο περισσότερη ενέργεια εξοικονομεί. ρονα είναι και σπατάλη ενέργειας; Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, όσο περισσότερο γεμάτο είναι ένα ψυγείο ή ένα καταψύκτης τόσο περισσότερη ενέργεια εξοικονομεί.(διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Πόσο σημαντική είναι;

Ανακύκλωση ΣυσκευώνΜε την ανακύκλωση ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών συσκευών ξεχωρίζονται τα διαφορετικά υλικά ώστε από τη μια να βρεθούν και να απομονωθούν τα επικίνδυνα και από την άλλη να συγκεντρωθούν τα χρήσιμα (μέταλλα, πλαστικό, γυαλί) ώστε  να ξαναχρησιμοποιηθούν .(διαβάστε εδώ την συνέχεια)

 

Ηλεκτρική σκούπα – η καλύτερή σας φίλη. Φερθείτε της γλυκά

Ηλεκτρική σκούπα – η καλύτερή σας φίλη. Φερθείτε της γλυκάΔεν χρειάζεται να γίνεται «μάστορας» προκειμένου να συντηρήσετε σωστά  την ηλεκτρική σας σκούπα. Λίγη υπομονή και κοινή λογική αρκούν. (διαβάστε εδώ την συνέχεια) 

 

Ανεμιστήρας ή κλιματιστικό;

Ανεμιστήρας ή κλιματιστικό;Χωρίς αμφιβολία το κλιματιστικό είναι η εύκολη λύση όταν η ζέστη είναι πρόβλημα. Είναι όμως η εύκολη λύση η καλύτερη για την υγειά και για την τσέπη μας; (διαβάστε εδώ την συνέχεια)

Ηλεκτρική σκούπα. Για να μη σας ρουφάει το πορτοφόλι (vacum.jpg) 

 

Η ηλεκτρική σκούπα είναι ένας πραγματικός κι αφοσιωμένος βοηθός για τη καθαριότητα του σπιτιού. Όμως τι γίνεται με την οικονομία; Να διαλέξτε μια δυνατή σκούπα με πολλά watt που είναι εξαιρετικά αποτελεσματική αλλά κι αχόρταγη όσον αφορά τη κατανάλωση ρεύματος ή να προτιμήσετε μια λιγότερο δυνατή κι επομένως λιγότερο λαίμαργη;